PÉČE O CITLIVOU PLEŤ

Tipy proti stárnutí pro citlivou pokožku

Oligopeptidy Co je vitamín E? Vitamín E známý též jako tokoferol je velmi účinný antioxidant, který chrání pleť proti volným radikálům, které způsobují oxidační stres a pomáhá podpořit její přirozenou odolnost.

Co je magnolol?

Jak se pleť se sklonem k akné mění ve věku po třicítce?

Magnolol je vysoce účinná aktivní složka získávaná z kůry magnólie a je také znám jako výtažek z kůry Magnolia Officinalis. Spouští vylučování bioaktivní látky v dermálních vrstvách pleti, což zvyšuje syntézu kolagenu a stimuluje nárůst a velikost buněk zajišťujících objem pleti, a tak "vyplňuje" oblasti se sníženým objemem 1.

Tyto přirozeně aktivní molekuly prokázaly imiter přízvuk suisse proti stárnutí zvyšovat hladiny enzymů v kůži, které jsou nezbytné při rozkladu a odstraňování poškozené buněčné hmoty pro rychlejší a efektivnější obnovu pleti.

tipy proti stárnutí pro citlivou pokožku

Přítomnost Apiaceae peptidů rovněž posiluje dermální spoje mezi vrstvami pokožky, zpevňuje a stabilizuje slabou pojivovou tkáň - výsledkem je zlepšení mikrocirkulace, zvýšená pevnost pleti, efektivnější obnova kožních buněk a zářivější vzhled.

Co je arctiin?

Jak pečovat o vaši pleť - tipy

Arctiin je aktivní složka přírodního původu získávaná z plodů lopuchu. Stimuluje obnovu oslabené pojivové tkáně v buněčných stěnách. Arctiin také urychluje proces obnovy kolagenu v kožních buňkách, který se s rostoucím věkem dramaticky zpomaluje.

Co je vitamín C? Vitamín C známý též jako kyselina askorbová a kyselina L-askorbová, ačkoliv tyto kyseliny jsou ve skutečnosti různé formy tohoto vitamínu je nezbytnou živinou pro naše celkové zdraví i zdraví naší pleti.

Jak pečovat o pleť s akné, která stárne

Kožní buňky potřebují vitamín C pro syntézu kolagenu. Kolagen je jednou z přirozených látek vyplňujících naši pleť - díky kolagenu získává mladá pleť svoji pevnou strukturu a sjednocený vzhled, postupem času však dochází k jeho rozkladu.

tipy proti stárnutí pro citlivou pokožku ošetřování obličeje proti stárnutí

Tento rozklad je z velké části způsoben volnými radikály, které poškozují buňky produkující kolagen. Vitamín C je také silný antioxidant a pomáhá chránit pleť před poškozením volnými radikály. Lidské tělo si vitamín C neumí samo vyrobit, a proto závisí na jeho externích zdrojích, z nichž nejznámější jsou potraviny, například citrusové plody.

tipy proti stárnutí pro citlivou pokožku rozpočet krém na vrásky

Vitamín C je také účinnou složkou kosmetických výrobků, kde posiluje a chrání epidermis a zachovává zářivý a svěží vzhled pleti. Kyselina L-askorbová, jedna z forem vitamínu C s aktivnějšími účinky, byla již důkladněji prozkoumána a osvědčila se jako složka kosmetických výrobků, než formy jiné.

Znáte svůj typ pleti?

Navrací energii a brání poškození volnými radikály Koenzym Q10 je látka, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle a pomáhá buňkám přeměňovat živiny na energii. Kožním buňkám navrací energii, a "dobíjí" jejich regenerační potenciál, aby byly silnější a fungovaly efektivněji. Má také silné antioxidační vlastnosti, které mu zajišťují schopnost neutralizovat pro buňky škodlivé volné radikály vyvolané vnějšími faktory životního prostředí, jako je UV záření a znečištění, které přispívají k rozpadu kolagenu a elastinu.

S přibývajícím věkem hladina koenzymu Q10 klesá a buňky ztrácí schopnost samy se regenerovat a přirozeně bránit. Výsledkem je předčasné stárnutí pleti a tvorba vrásek. Představení biotinu Biotin vitamín B7 je ve vodě rozpustný vitamín, který posiluje kůži, nehty a vlasy.

Biotin aktivuje vlastní tvorbu lipidů tuků pokožky, a tak pomáhá navrátit její přirozený, zdravý vzhled a správnou funkci ochranné bariéry proti vnějšímu světu.

Co je vitamín E?

Efektivně stimuluje a zvyšuje tvorbu kyseliny hyaluronové Bioaktivní glycin saponin, získávaný ze sóji, je jedna z nejúčinnějších látek pro stimulaci přirozené tvorby kyseliny hyaluronové v pleti. Představujeme vám kyselinu hyaluronovou Kyselina hyaluronová je látka tvořená kožními buňkami a je součástí pojivové tkáně pleti. Jednou z jejích klíčových funkcí je zadržovat hydrataci, neboť má schopnost na sebe navázat až 10,násobek své vlastní hmotnosti ve vodě tj.

  • Nejlepší produkty proti stárnutí používané celebritami
  • Citlivá pleť: Jak se o ni nejlépe starat

S rostoucím věkem přirozená schopnost naší pleti produkovat kyselinu hyaluronovou klesá a začínají se tvořit a prohlubovat vrásky. Nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou známou též jako kyselina hyaluronová s krátkým řetězcem : obsahuje molekuly 40krát menší² než molekuly vysokomolekulární kyseliny hyaluronové, a proto proniká hlouběji do epidermálních vrstev pleti, kde stimuluje její vlastní produkci kyseliny hyaluronové a doplňuje hydrataci tam, kde vznikají hlubší vrásky.

Co je magnolol?

Vysokomolekulární kyselina hyaluronová má kDa a nízkomolekulární kyselina hyaluronová má 52 kDa. Panthenol a dexpanthenol jsou dva názvy běžně používané pro stejnou látku.

Dexpanthenol, který je získáván tipy proti stárnutí pro citlivou pokožku kyseliny pantothenové také známé jako vitamín B5je mimořádně účinná zvláčňující složka, která zlepšuje hydrataci vnější vrstvy pokožky, a tak pomáhá snižovat transepidermální ztrátu vody a zachovávat hebkost a pružnost pokožky.

Dexpanthenol posiluje regeneraci a obnovu pokožky. Při pravidelném používání výrazně zlepšuje příznaky podráždění pokožky, jako je suchost, hrubost, olupování a zarudnutí. Představení B-Resorcinolu B-Resorcinol je inhibitor tyrosinázy, enzymu, který je důležitý při tvorbě kožního barviva melaninu - tj. Studie redukce pigmentových skvrn ukazuje, že Tipy proti stárnutí pro citlivou pokožku je účinnou složkou, která významně zmírňuje intenzitu pigmentových skvrn a dodává pleti sjednocený tón, protože ovlivňuje tvorbu melaninu přímo v místě jeho tvorby.

Co jsou oligopeptidy? Oligopeptidy stimulují síť kolagenních vláken, která je zodpovědná za pevnější strukturu pleti. Zlepšují také syntézu kolagenu v dermálních vrstvách pleti, čímž posilují dermální pojivovou tkáň 1. Získávají se z plodů a semen anýzu, který se původně pěstoval pro své blahodárné účinky na pleť, a jsou  známy také jako výtažek z plodů Pimpinella Anisum.